21-09-27DSCF5961.jpg

Mijn Stay Strong avontuur begon eind augustus 2019 met een telefoontje van mijn vriendin Mieke. Haar dochter is lid van CrossFit Roeselare en ze zei dat ze daar zouden beginnen met trainingen voor 50-plussers met Nathalie als coach .  Mieke kon me overtuigen een proefles mee te volgen.

Ik was trouwens al een tijdje op zoek naar een geschikte sport voor mij. Vroeger was ik nogal een fervente loper maar door achillespeesblessures was ik op zoek naar iets anders. Net 60 geworden was dit zeker geen evidentie.

Bij de proefles was ik al snel overtuigd : Nathalie biedt ons trainingen aan die vooral functioneel zijn. Een mix van cardio en kracht met ook voldoende aandacht voor het behoud van ons evenwicht. Op onze leeftijd erg belangrijk.

Iedere les sluiten we af met een leuke, maar lastige workout. Als we de ochtend na de training opstaan, weten we perfect welke spieren we getraind hebben.  Of het gemakkelijk is?

In het begin leken me al die nieuwe termen ook Chinees : squatten, lunges, burpees, kettlebell, dumbbell… ik begreep er niets van. ..

Al vlug voel je dat je sterker wordt. Ook in het dagelijkse leven ondervind je algauw het effect: ik ga de trap weer op zonder mij op te trekken aan de trapleuning, ik geraak mijn bad weer gemakkelijker uit, ik til iets op vanuit een deadlifthouding. 

Ook het sociale aspect is voor mij echt belangrijk. We hebben ons social whatsapp groepje en organiseren ook enkele leuke nevenactiviteiten. We meten ons niet aan elkaar. Ieder presteert volgens zijn eigen mogelijkheden. Indien nodig worden de oefeningen aangepast. Iedereen heeft trouwens op die leeftijd wel zijn ‘medisch rugzakje’.

Corona was ook voor ons geen meevaller. Onze coach Nathalie heeft ons daar echt goed door geloodst. Online trainingen, buiten trainen, met 4, met 8, niets was haar teveel. Ze haalt altijd het beste in ons naar boven. Ze leert ons onze fysieke grenzen verleggen. Ze zorgt voor trainingen met veel afwisseling waardoor ze ons telkens weer weet te boeien.

Vitaal oud kunnen worden, dat is ons doel!


(Hopelijk nog voor lang) een StayStrongertje in hart en nieren,

Marina Taveirne